Cele 12 nopti sfinte. Când încep si ce semnifică ele.

Cele 12 nopti sfinte. Când încep si ce semnifică ele.

Cele 12 nopti sfinte

In data de 21 decembrie incep cele 12 Nopti Sfinte.

In aceste nopti, cele mai intunecate ale anului, suntem cel mai aproape de Spiritul Solar si aceasta inseamna ca Spiritul Solar, aruncand lumina din interiorul Pamantului, il face translucid si ilumineaza totul dinspre inlauntru, nu cum este mai incolo, atunci cand Soarele lumineaza Pamantul de deasupra, din afara.

Trebuie sa intampinam aceste 12 nopti foarte treji si constienti. Este important ca numai in prima noapte (21 decembrie) sa stam treji pana la ora 1 sau 2 dimineata. In celelalte nopti, daca este posibil, sa se mearga la culcare la o anumita ora; este de o mare importanta sa traim intr-un ritm armonios in aceasta perioada a anului. Daca acest lucru nu este posibil in viata activa, atunci se poate incerca sa se faca launtric aceasta. Cei care nu pot fi tacuti in viata exterioara, sa caute sa fie constienti de sanctitatea perioadei celor 12 Nopti Sfinte. Este important sa se realizeze sarcinile indatoririle zilnice fara a pierde evenimentul din vedere, sacralitatea acestui timp, nepermitand ca nimic nesanatos sau urat sa intre in suflet, ramanand permanent atent si serios cu sine insusi.

De-a lungul acestei experiente cu cele 12 Nopti Sfinte, noi semanam seminte pentru cele 12 luni ale anului care vine. De aceea cele 12 zile sunt importante, de exemplu daca facem greseli in prima zi, noi semanam o samanta care, in prima luna a anului ce vine, va germina negativ in sange.

Trebuie sa incercam sa strabatem cele 12 zile sfinte in mod just, conform Legii (spirituale), pentru ca avem nevoie sa lucram la renasterea noastra spirituala in fiecare an si nu ne putem permite sa pierdem vreun an.

12 nopti magice

Din momentul cand Soarele intra în Capricorn, se marchează inceperea solstiţiului de iarnă si incepând din această noapte se derulează cele 12 nopţi magice în care cele 12 ierarhii spirituale de nivel 3 – Arhaii, ne dăruiesc privilegiul unei ”audienţe” directe. Arhaii sunt ierarhia spirituală a căror manifestare fizică este reprezentată de cele 12 zodii sau constelaţii care formează zodiacul.

Cei 12 Arhai sunt identificaţi sub forma fizică a celor 12 constelaţii: Berbecul, Taurul, Gemenii, Racul, etc…

În fiecare din cele 12 nopţi magice, una din cele 12 zodii ne acordă o întâlnire directă, în care putem aprofunda specificul zodiei respective, putem dezvolta şi amplifica percepţia noastră asupra calităţii zodiei respective sau putem vindeca defectul pe care ni-l evidenţiază zodia.

Dacă vreţi să amplificaţi doza calităţii zodiei respective, inainte de a adormi, meditaţi un minut sau două la specificul zodiei şi rugaţi Arhaiul respectiv să vă dea mai mult din esenţa zodiei respective să vă regleze percepţia în aşa fel încât să ajungeţi la trăirea corectă, justă, a zodiei respective.

Ordinea în care se succed nopţile şi în care ne putem întâlni cu zodiile este următoarea:

Prima noapte, cea din ziua în care Soarele intră în Capricorn, adica noaptea de luni 21 – spre marţi 22 decembrie este noaptea Peştilor. Urmează noaptea de marţi 22- spre miercuri 23 decembrie- noaptea Vărsătorului. Şi tot aşa parcurgându-se în fiecare noapte în sens invers fiecare zodie până la Taur şi Berbec. Ultima noapte este cea a Berbecului.

Vă prezint în continuare o părere despre esenţa specifică fiecărei zodii.
Noaptea – ZODIE – VERB – Esenţa specifică (calitatea sau defectul)

21-22 dec – Peşti – A cunoaşte (spiritual) – cunoaştere spirituală, manifestare spirituală, conştiinţă spirituală

22-23 dec – Vărsător -A cunoaşte(ştiinţific) – originalitate, inventivitate,altruism, lucru în echipă

23-24 dec – Capricorn – A exploata – pragmatism, rigoare, seriozitate, planificare, fire econoamă

24-25 dec -Săgetător – A înţelege – filozofie, religie, artă, simţ estetic, poziţie justă între frumos şi funcţional

25-26 dec – Scorpion – A dori – dorinţă ( a dărui dragoste) corectitudine, promptitudine, spirit justiţiar, pedeapsă

26-27 dec -Balanţă -A echilibra – artă, estetică, abilitate în comunicare, negociere, diplomaţie, interes acordat celorlalţi.

27-28 dec – Fecioară – A analiza(critica) – vânător de greşeli, perfecţionism, corectitudine, critică constructivă,

28-29 dec – Leu – A vrea – arta de a conduce. Să vrei eficienţă şi performanţă pentru tine dar şi pentru ceilalţi.

29-30 dec – Rac – A simţi – simţirea corectă, reală, nealterată, din care rezultă concluzia reală

30-31 dec -Gemeni – A gândi – gândirea vie, activă, constructivă, utilă, practică.

31-1 dec- Taur – A avea – simţul corect al proprietăţii (cât de mult trebuie să am ca să îmi ajungă?)

1-2 dec – Berbec – A fi – afirmarea de sine trebuie să fie o consecinţă, o rezultantă şi nu un scop, sau un obiectiv. Dacă fac ceea ce trebuie, atunci mă voi afirma şi oamenii îmi vor recunoaşte valorea.

Cereţi în noaptea specifică fiecărei zodii să vă ajute să exprimaţi, să manifestaţi constructiv, ceea ce aveţi nevoie, atât cât aveţi nevoie, atunci când aveţi nevoie, din ceea ce reprezintă esenţa specifică acelei zodii.

Cereţi şi veţi primi!
Autor: Al.Nicolici

sursa – http://astrologykom.blogspot.ro/2010/12/12-nopti-magice.html